olliripatti

Jean-Claude Juncker sinetöi Brexitin?

Britannian kansanäänestyksen tulos on selvinnyt. "Leave" puolen voitto oli kuitenkin loppujen lopuksi yllätys lähes kaikille. Vielä äänestysviikon lopulla mielipidemittaukset povasivat "Remain" puolelle niukkaa voittoa. Keskiviikkonakin uutisoitiin että "Brexitin kannattajien loppukiri näyttää hyytyvän. Jäsenyyden kannattajat ovat niukassa johdossa".

Keskiviikkona EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker avautui tiedotteella, jossa hän suoraan uhkasi brittejä eron vaikutuksilla. Hän sanoi suoraan että ero on ero, eivätkä uudet jäsenyysneuvottelut ole mahdollisia. Hän myös totesi että brexit olisi briteille eristäytymistä ja "tarkoituksellista itsensä vahingoittamista".

Äänestys järjestettiin sitten torstaina ja yllätys oli valmis kun ei puoli voitti. Olisiko tätä tapahtunut jos Juncker olisi pitänyt suunsa kiinni? Brittejä -niin kuin kaikkia muitakin ärsyttää Brysselin uhkaukset ja "ohjeistukset" ja saattaa olla, että Junckerin uhkaus oli se ratkaiseva korsi mikä katkaisi kamelin selän. Tätä tuskin koskaan saamme tietää oliko näin, mutta Juncker osoitti täydellistä pelisilmän puutetta tulemalla uhkauksellaan ulos juuri äänestyksen alla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pelottelu kansakuntia kohtaan on kovin huono keino vaikuttaa mitenkään positiivisesti edes oman asiansa ajamiseen.

Seppo Hildén
Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Uhkailu ja kiristys on ihan tyypillistä EU:ta . Ei ihmekään että kansa sai siitäkin tarpeekseen. Mutta minusta "leave"-puolen loppupuheenvuoro oli todella iskevä ja hyvä: "Tämä(23/6) on Britannian Uusi itsenäisyyspäivä." Se varmasti myös vetosi kansaan, ollen tietysti totuuskin, pähkinänkuoressa.

Toimituksen poiminnat